PĚVECKÝ SBOR PALORA

Gymnázium Jana Opletala Litovel

ČLÁNKY

Obrázek není k dispozici!

Adventní koncerty 2011

Minulý rok o vánocích se Palora zúčastnila spolu s New Street Bandem rozsvěcování vánočního stromku, které se uskutečnilo 2. prosince, jako hlavní bod programu. Provedli jsme Celebration Jazz Mass (CJM) ve zkrácené verzi pro klavír a sbor. Hlavní části mše však zůstaly zachovány. Na klavír nás doprovázel Michal Vičar a Zdeňka Vymětalová podtrhovala celý náš výkon vibrafonem. Toto provedení bylo první, které jsme režírovali jenom my, a proto jsme se na něj taky náležitě připravovali. Vystoupení se vydařilo a myslím, že jsme dobře naladili atmosféru přicházejících Vánoc.

Ani ne za týden jsme si naplánovali další koncert tentokrát už ryze náš a to 8. prosince v aule GJO. Této vystoupení jsme pojali znovu jazzově s doplněním jazzových i tradičních koled. Na začátek koncertu jsme publikum utopili ve tmě a nechali jen při svíčkách, aby vynikl náš příchod se skladbou Amen. Publikum pak lačně a s výrazem mírného překvapení poslouchalo naši CJM. Vše jsme zakončili závěrečnou tradiční koledou ve sborovém podání, Narodil se Kristus pán. Koncert se vydařil, svědčil o tom i náš závěrečný přídavek jazzového Hallelua. S tímto koncertem jako ostatně s každým nám pomohlo příležitostné sdružení Jírovci, které tvoří převážně naši vysokoškoláci.

Aby toho všeho nebylo moc, vydali jsme se 21. prosince do Litomyšle, kde jsme měli pomoci s provedením CJM na vánočním koncertu litomyšlského sboru KOS. Cesta do Litomyšle nám připravila bohužel spoustu nemilých překvapení, ale naštěstí jsme koncert včas stihli. Celé vystoupení sice halil trochu státní smutek, ale na konci publikum propuklo v ohlušující potlesk. Z Litomyšle jsme odjížděli obohacení o spoustu nezapomenutelných vzpomínek a také velmi dobře naladěni a především natěšeni na nadcházející Vánoce.

PS PALORA
Gymnázium Jana Opletala, Litovel